Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Šojgu: Budeme pokračovať v operácii, kým nedosiahneme stanovené ciele

Ruský minister obrany Sergej Šojgu, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Šéf rezortu obrany uviedol, že ruská armáda neokupuje ukrajinské územie a prijíma všetky opatrenia na ochranu životov a bezpečnosti civilistov.

Moskva 1. marca (TASR) - Rusko bude pokračovať vo vojenskej ofenzíve na Ukrajine, kým "nedosiahne svoje ciele", povedal v utorok ruský minister obrany Sergej Šojgu. TASR o tom informuje na základe správy od agentúry AFP.

"Ruské ozbrojené sily budú pokračovať vo vedení špeciálnej operácie, kým sa nedosiahnu stanovené ciele," povedal Šojgu na tlačovej konferencii odvysielanej ruskou štátnou televíziou.

Šéf silového rezortu ďalej uviedol, že cieľom Moskvy je "demilitarizácia a denacifikácia" Ukrajiny, ako aj údajná ochrana Ruska pred "vojenskou hrozbou", ktorú podľa neho vytvorili západné krajiny.

"Našou hlavnou úlohou je chrániť Ruskú federáciu pred vojenskou hrozbou, ktorú predstavujú západné krajiny, snažiace sa využiť ukrajinský ľud v boji proti našej krajine," tvrdil Šojgu, ktorý vojenskú inváziu naďalej označoval ako "špeciálnu operáciu."

Šéf rezortu obrany ďalej konštatoval, že ruská armáda neokupuje ukrajinské územie a prijíma všetky opatrenia na ochranu životov a bezpečnosti civilistov.

"Chcel by som zdôrazniť, že útoky sú vykonávané len na vojenské ciele a výlučne vysoko presnými zbraňami," dodal minister.

Ukrajinské úrady medzičasom informovali, že Rusko pokračuje v raketových útokoch aj s použitím salvových raketometov typu GRAD. Ide o systém, ktorý má nižšiu presnosť než delostrelectvo a podľa vojenských expertov sa nedá označiť za presnú zbraň.