Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Šojgu by sa mal zastreliť, tvrdí predstaviteľ ruskej okupačnej správy

Po výbuchu na Ukrajine sa v piatok 18. marca 2022 dvíha oblak dymu. Foto: TASR/AP

Stremousov viní za straty území v juhoukrajinskej Chersonskej oblasti, ktoré ruské jednotky obsadili ešte v prvých týždňoch vojny, nekompetentných vodcov armády.

Kyjev/Moskva 6. októbra (TASR) - Zástupca šéfa ruskej okupačnej správy v Chersonskej oblasti na Ukrajine Kirill Stremousov v dôsledku úspešnej ukrajinskej protiofenzívy vo štvrtok odporučil ruskému ministrovi obrany Sergejovi Šojguovi, aby sa zastrelil. Informuje o tom TASR na základe článku amerického magazínu Newsweek.

Stremousov viní za straty území v juhoukrajinskej Chersonskej oblasti, ktoré ruské jednotky obsadili ešte v prvých týždňoch vojny, "nekompetentných vodcov armády".

Vo videu na sociálnej platforme Telegram Stremousov uviedol, že viacerí ľudia Šojguovi odporúčajú, aby sa pre nezvládnutý priebeh invázie na Ukrajinu "ako dôstojník" zastrelil.

"Ale viete, pre mnohých je slovo 'dôstojník' nezrozumiteľné," poznamenal. Vyjadril však presvedčenie, že na ministerstve obrany nie sú len "ministri, neschopní a skorumpovaní generáli, príživníci a ďalšia zberba, ale aj hrdinovia".

Výkony ruskej armády na Ukrajine nedávno kritizovali aj dvaja spojenci ruského prezidenta Vladimira Putina – čečenský vodca Ramzan Kadyrov a zakladateľ žoldnierskej skupiny Wagner Jevgenij Prigožin. Na adresu ruského generálplukovníka Alexandra Lapina povedal Kadyrov, že ak by to bolo na ňom, degradoval by ho a "poslal na front so samopalom v ruke, aby tam zo seba zmyl hanbu krvou".

Prigožin čečenskému vodcovi sekundoval: "Ramzan, feši, ideš! Všetci títo darmošľapi by mali ísť bosí so samopalom na front."