Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Šojgu: Dodávky zbraní Ukrajine zaťahujú krajiny NATO do konfliktu

Na tejto fotke, ktorú zverejnila tlačová služba ruského ministerstva obrany v utorok 10. januára 2023, ruský minister obrany Sergej Šojgu hovorí počas stretnutia s ruskými vysokými dôstojníkmi v Moskve v Rusku. Foto: TASR/AP

USA a ich spojenci sa podľa Šojgua usilujú čo najviac predĺžiť konflikt.

Moskva 7. februára (TASR) - Dodávky zbraní zo Západu na Ukrajinu zaťahujú krajiny NATO do konfliktu a môžu viesť k "nepredvídateľnému" vystupňovaniu napätia. Uviedol to v utorok ruský minister obrany Sergej Šojgu. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice Sky News.

USA a ich spojenci sa podľa Šojgua usilujú čo najviac predĺžiť konflikt. "Aby to dosiahli, začali dodávať ťažké útočné zbrane; otvorene Ukrajinu vyzývajú, aby sa zmocnila našich území," povedal Šojgu pre ruské médiá. "Takéto kroky v skutočnosti zaťahujú krajiny NATO do konfliktu a môžu viesť k eskalácii nepredstaviteľného stupňa," povedal ruský minister obrany.

Šojgu tiež povedal, že ruské ozbrojené sily "úspešne postupujú" v okolí ukrajinských miest Bachmut a Vuhledar v Doneckej oblasti, píše agentúra AFP.