Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Šojgu: Rusko „úplne oslobodilo“ obytné štvrte mesta Severodoneck

Ruský minister obrany Sergej Šojgu, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Na zasadnutí kolégia ministerstva obrany Šojgu vyhlásil, že ruská armáda pokračuje v snahách o získanie kontroly aj nad priemyselnými oblasťami Severodonecka a obcami v jeho okolí.

Moskva 7. júna (TASR) - Ruský minister obrany Sergej Šojgu v utorok oznámil "úplné oslobodenie" obytných štvrtí mesta Severodoneck na východe Ukrajiny. Informovala o tom agentúra AFP.

Na zasadnutí kolégia ministerstva obrany Šojgu vyhlásil, že ruská armáda pokračuje v snahách o získanie kontroly aj nad priemyselnými oblasťami Severodonecka a obcami v jeho okolí. Dodal, že napreduje aj ofenzíva ruskej armády v smere na mesto Popasna.

Podľa Šojguových slov je ruskou armádou a jej spojencami z radov donbaských separatistov "oslobodených 97 percent územia Luhanskej ľudovej republiky".

Agentúra AP však citovala prokyjevského gubernátora Luhanskej oblasti Serhija Hajdaja, podľa ktorého slov ovládli ruské jednotky priemyselné predmestie Severodonecka - jedného z dvoch miest v Luhanskej oblasti, ktoré sú stále v rukách Ukrajiny.

Hajdaj informoval, že v meste pokračujú "pouličné boje", pričom "situácia sa neustále mení". Ubezpečil však, že "Ukrajinci odrážajú útoky".