Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Šojgu tvrdí, že Rusko má pod kontrolou celý Mariupol okrem Azovstaľu

Ruský minister obrany Sergej Šojgu, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Prezident označil ruskú vojenskú operáciu v Mariupole za úspešnú, zablahoželal Šojguovi k dosiahnutému úspechu a nariadil vyznamenať príslušné jednotky

Moskva 21. apríla (TASR) - Ruská armáda sa už zmocnila celého obliehaného mesta Mariupol na východe Ukrajiny a jedinou baštou odporu je metalurgický komplex Azovstaľ, ktorý je však "bezpečne obkľúčený". Vo štvrtok to uviedol ruský minister obrany Sergej Šojgu na stretnutí s prezidentom Vladimirom Putinom. TASR informácie prevzala od agentúr AFP a Reuters.

"Mariupol bol oslobodený. Situácia v meste je pokojná. Ovládame celé mesto okrem oceliarní Azovstaľ – tie sú však bezpečne zablokované. Je tam viac ako 2000 nacionalistov," povedal ruský minister obrany šéfovi Kremľa počas štvrtkového stretnutia.

Prezident označil ruskú vojenskú operáciu v Mariupole za úspešnú, zablahoželal Šojguovi k dosiahnutému úspechu a nariadil vyznamenať príslušné jednotky. "Všetci sú to hrdinovia," povedal Putin.

Šojgu šéfovi Kremľa povedal, že do troch až štyroch dní treba obsadiť aj oceliarne Azovstaľ. Putin mu však odvetil, že chce ušetriť životy ruských vojakov a nariadil, aby metalurgický komplex Rusi hermeticky uzavreli.