Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Počet prípadov v ohnisku nákazy mesta Soul narastá

Muž s ochranným rúškom na zabránenie šírenia nového koronavírusu kráča okolo obrazovky poukazujúcej na opatrnosť pred šírením nového koronavírusu v Soule, foto z archívu. Foto: TASR

Štvrť Itchewon je preslávená svojím nočným životom.

Soul 25. mája (TASR) - Počet prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, spájaných s populárnou štvrťou Itchewon v Soule, vzrástol na 237. Šírenie koronavírusu z tejto štvrti, preslávenej nočným životom, pritom zatiaľ nejaví známky spomaľovania. S odvolaním sa na pondelkové vyhlásenie miestnych orgánov o tom informovala agentúra Jonhap.

Tieto údaje vyvolávajú podľa agentúry obavy najmä po tom, ako bola infekcia objavená v karaoke miestnostiach, bufetovej reštaurácii a internetových kaviarňach.

V jednom prípade bolo potvrdené šírenie nákazy 25-ročným pacientom, ktorý klamal o návšteve štvrte Itchewon, pričom učil na gymnáziu a poskytoval aj súkromné doučovanie.

Vysokopostavený predstaviteľ vlády Jun Tche-ho v tejto súvislosti na tlačovej konferencii vyhlásil, že "hrozba šírenia nákazy zo štvrte Itchewon narastá".

Podľa Juna je však šírenie aj napriek uvoľňovaniu karanténnych opatrení pod kontrolou. Vláda už v súvislosti so štvrťou Itchewon uskutočnila 82.000 testov na nový typ koronavírusu.