Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Soul: Severná Kórea odpálila balistickú strelu

Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un. Foto: TASR/AP

Podľa zboru náčelníkov štábov juhokórejských ozbrojených síl došlo k odpáleniu strely o 18.20 h miestneho času z prístavného mesta Nampo ležiaceho na západnom pobreží KĽDR.

Soul 9. marca (TASR) - Severná Kórea vo štvrtok odpálila balistickú strelu krátkeho doletu smerom k Žltému moru. TASR správu prevzala z agentúr Jonhap a AP, ktoré sa odvolali na juhokórejskú armádu.

Podľa zboru náčelníkov štábov juhokórejských ozbrojených síl došlo k odpáleniu strely o 18.20 h miestneho času z prístavného mesta Nampo ležiaceho na západnom pobreží KĽDR. Bližšie informácie armáda nezverejnila.

Najnovšie skúška sa konala v období, keď sa Soul a Washington pripravujú na spustenie rozsiahleho spoločného vojenského cvičenia, ktoré sa uskutoční od pondelka (13. marca) do 23. marca.

Kim Jo-džong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una, v utorok varovala, že KĽDR je pripravená podniknúť "drvivé" kroky proti vojenským aktivitám Spojených štátov a Južnej Kórey. Ako zároveň dodala, Severná Kórea bude považovať každý pokus USA o zachytenie rakety, ktorú vypáli, za "jasné vyhlásenie vojny".