Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Španielska polícia zadržala osem údajných členov teroristickej bunky

Španielska polícia, archívne foto. Foto: TASR/AP

Zadržaní vyzývali na útoky v Španielsku a vyberali ľudí, ktorí mali ísť bojovať za extrémistickú organizáciu Islamský štát do Sýrie a Iraku.

Madrid 13. marca (TASR) - Španielska polícia zadržala osem ľudí podozrivých z členstva v džihádistickej teroristickej bunke. Informovalo o tom dnes španielske ministerstvo vnútra. Podozrivých zadržali počas viacerých záťahov v celej krajine, napísala agentúra AP.

Ministerstvo vo svojom vyhlásení uviedlo, že zadržaní vyzývali na útoky v Španielsku a vyberali ľudí, ktorí mali ísť bojovať za extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS) do Sýrie a Iraku.

Podozrivých zadržali v provinciách Barcelona a Girona a v oblastiach Ávila a Ciudad Real v strednej časti štátu. Bližšie podrobnosti neboli zverejnené.

V Španielsku bolo v posledných rokoch zadržaných niekoľko desiatok podozrivých džihádistov a verbovačov.

Polícia v utorok zatkla dve osoby podozrivé zo spolupráce s militantnými organizáciami. Obe sú obvinené so spolupráce s islamistickou bunkou, plánujúcou útoky na území Španielska.

V sobotu zatkla polícia na letisku v Barcelone Maročanku, ktorá je podozrivá z toho, že na území Španielska verbovala mladé ženy do IS.