Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Španielska princezná Leonor porušila prvým svätým prijímaním tradíciu

Španielsky kráľ Filip VI. (vpravo), jeho otec Juan Carlos (vľavo), jeho matka Sofia (druhá zľava), kráľovná Letizia (tretia sprava), princezná Sofia (štvrtá sprava) prichádzajú na prvé sväté prijímanie deväťročnej korunnej princeznej Leonor (druhá sprava), ktorá je oblečená v školskej uniforme do kostola na predmestí metropoly Madrid, 20. mája 2015. Foto: TASR/AP

Leonor absolvovala prvé sväté prijímanie v kostole na predmestí metropoly Madrid - na sebe mala školskú uniformu a sprevádzali ju dve desiatky spolužiakov.


Madrid 20. mája (TASR) - Princezná Leonor, dedička španielskeho trónu, dnes absolvovala prvé sväté prijímanie na nenápadnom obrade, čím porušila tradíciu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Prvé sväté prijímanie bolo na španielskom kráľovskom dvore vždy veľkou spoločenskou udalosťou. Vždy sa konalo v kráľovskom paláci, pričom sviatosť neprijímal už nikto iný.

Odkedy kráľ Filip VI. nastúpil vlani na trón, snaží sa monarchiu otvoriť verejnosti a viac ju priblížiť Španielom. Jeho deväťročná dcéra Leonor dnes absolvovala prvé sväté prijímanie v kostole na predmestí metropoly Madrid - na sebe mala školskú uniformu a sprevádzali ju dve desiatky spolužiakov.

Na obrade boli prítomní taktiež jej rodičia, kráľ Filip VI. a kráľovná Letizia, ako aj bývalý panovnícky pár - kráľ Juan Carlos a kráľovná Sofia.