Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Španielskej polícii sa podarilo obnoviť poriadok po nepokojoch

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ich príčinou bola vražda migranta spáchaná údajne jedným z miestnych obyvateľov.

Madrid 26. decembra (TASR) - Španielskej polícii sa dnes podarilo obnoviť poriadok v meste Roquetas de Mar v regióne Almería na juhu krajiny, ktoré v noci nadnes zachvátili pouličné nepokoje. Ich príčinou bola vražda migranta spáchaná údajne jedným z miestnych obyvateľov.

Ako dnes informoval hovorca ministerstva vnútra Andres Gardía Lorca, do akcie bolo nasadených viac ako 100 policajtov, ktorí zasahovali proti imigrantom podpaľujúcim smetné koše a ničiacich súkromné domy.

Pouličná bitka vypukla v chudobnej štvrti mesta, kde žijú väčšinou prisťahovalci pracujúci v tamojších fóliovníkoch. Príčinou nepokojov bol nález tela 42-ročného muža, pôvodom z Guiney-Bissau, ktorého údajne dobodal miestny obyvateľ.

Nepokoje vypukli krátko po tom, ako polícia informovala, že nemá žiadneho podozrivého z vraždy. Skupina asi 200 migrantov sa potom vydala do prevažne rómskej štvrte, aby tam sami našli podozrivého.

Obyvatelia tohto mesta sa pritom pred pár dňami tešili zo získania hlavnej výhry v tohtoročnej vianočnej lotérii. Španielska vianočná lotéria s vyše 200-ročnou tradíciou je považovaná za najstaršiu a najväčšiu na svete.