Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Španielske bezpečnostné zložky našli tretiu listovú bombu

Policajti hliadkujú pred ukrajinským veľvyslanectvom v Madride 30. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Podozrivá zásielka bola adresovaná do satelitného centra základne a po röntgenovom skenovaní sa zistilo, že obsahuje podozrivý "mechanizmus", uviedol rezort obrany.

Madrid 1. decembra (TASR) - Španielske bezpečnostné zložky našli tretie podozrivé výbušné zariadenie za posledné dní. Bolo ukryté v balíku zaslanom na leteckú základňu v obci Torrejón de Ardoz pri Madride. Vo štvrtok to uviedlo španielske ministerstvo obrany. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Podozrivá zásielka bola adresovaná do satelitného centra základne a po röntgenovom skenovaní sa zistilo, že obsahuje podozrivý "mechanizmus", uviedol rezort obrany.

V Španielsku v stredu objavili dve listové bomby. Jedna bola adresovaná ukrajinskému veľvyslanectvu v Madride a druhá výrobcovi zbraní v meste Zaragoza na severe Španielska, uviedla polícia.

Listová zásielka pre ukrajinskú ambasádu v Madride, v stredu vybuchla a zranila pracovníka strážnej služby pred budovou veľvyslanectva. Podľa španielskej diplomacie bol list určený veľvyslancovi Serhijovi Pohoreľcevovi. Zranený muž bol ošetrený v nemocnici a podľa španielskej štátnej televízie TVE ho neskôr prepustili domov.

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v reakcii na tento čin nariadil všetkým veľvyslanectvám Ukrajiny, aby sprísnili bezpečnostné opatrenia, uviedol na sociálnych sieťach jeho hovorca Oleh Nikolenko.