Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Zamestnanci aerolínií Iberia pokračovali v štrajku proti prepúšťaniu

Štrajk pozemného personálu a palubných sprievodcov na madridskom letisku. Foto: TASR/AP

Napriek napätej situácii je pasažierom umožnené nastúpiť na svoj let, pričom zásahová polícia dohliada na bezproblémové fungovanie letiska.

Madrid 22. februára (TASR) - Niekoľko tisíc protestujúcich sa dnes zišlo pred medzinárodným letiskom v španielskom hlavnom meste Madrid, kde intenzívnym piskotom a húkačkami dali najavo svoj nesúhlas s plánovanými škrtmi v štátnej leteckej spoločnosti Iberia. Informovala o tom agentúra AP.

Demonštranti z radov odborárov sa na protestnom zhromaždení zišli po tom, ako podobná akcia v pondelok vyústila do pouličných stretov s políciou. Aerolínie Iberia totiž plánujú zrušiť 3800 pracovných miest. Dôvodom je zlúčenie so spoločnosťou British Airways v roku 2011. Odbory pozemného personálu a palubných sprievodcov preto zorganizovali 15-dňový štrajk.

Napriek napätej situácii je pasažierom umožnené nastúpiť na svoj let, pričom zásahová polícia dohliada na bezproblémové fungovanie letiska. Žiadne násilnosti zatiaľ z miesta demonštrácie nehlásili. Spoločnosť Iberia svojim klientom odporučila, aby na letisko cestovali verejnou dopravou, čím sa vyhnú možným problémom.