Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Španielskeho kráľa prepustili po operácii z nemocnice

Zľava španielsky korunný princ Felipe, španielsky kráľ Juan Carlos, španielska princezná Letizia a španielska kráľovná Sofia počas vojenskej prehliadky pri príležitosti Španielskeho národného dňa v Madride 12. októbra 2012. Foto: TASR/AP

Španielsky kráľ absolvoval počas uplynulých troch rokov spolu sedem operácií - vrátane operácie kolena a odstránenia benígneho nádoru pľúc, štyri z nich za posledný rok.


Madrid 9. marca (TASR) - Španielsky kráľ Juan Carlos dnes opustil súkromnú kliniku v Madride, kde sa pred šiestimi dňami podrobil operácii vystúpenej medzistavcovej platničky v dolnej časti chrbtice.

"Cítim sa veľmi dobre. Chrbát ani nič iné ma nebolia," povedal 75-ročný monarcha čakajúcim reportérom. Citovali ho agentúry DPA a Associated Press. Kráľ hovoril zo sedadla spolujazdca v športovom vozidle,, v ktorom opustil nemocnicu Clinica La Milagrosa.

Lekári povedali, že pooperačné obdobie uňho prebieha dobre, ale úplná rekonvalescencia si vyžiada dva až šesť mesiacov. Španielsky kráľ absolvoval počas uplynulých troch rokov spolu sedem operácií - vrátane operácie kolena a odstránenia benígneho nádoru pľúc, štyri z nich za posledný rok. Ten bol pre kráľa veľmi nepríjemný aj preto, že jeho zať, Inaki Urdangarin, je vyšetrovaný pre podozrenie zo sprenevery.