Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Nákaze koronavírusom v Španielsku podľahlo ďalších 430 ľudí

Mestský pracovník dezinfikuje detské ihrisko 20. apríla 2020 v Madride. Španielsko, ktoré je jednou z krajín najviac postihnutých pandémiou koronavírusu, predĺžilo platnosť celoštátnych karanténnych opatrení do 9. mája. Zároveň však avizovalo mierne uvoľnenie niektorých obmedzení pohybu obyvateľstva tak, aby deti mohli od 27. apríla tráviť čas aj vonku. Foto: TASR/AP

Karanténne opatrenia, ktoré patria k najprísnejším v Európe, platia v Španielsku od 14. marca.

Madrid 21. apríla (TASR) - Počet úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19 dosiahol v Španielsku 21.282 po tom, čo v dôsledku nákazy spôsobenej koronavírusom SARS-CoV-2 zomrelo za 24 hodín ďalších 430 ľudí. Celkový počet nakazených stúpol o 3968 na 204.178 prípadov. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.

Španielska vláda zmenila usmernenia pre jednotlivé nemocnice a úrady týkajúce sa zrátavania obetí koronavírusu. Riadi sa pritom pokynmi Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a trvá na tom, aby sa do počtu úmrtí zarátavali len osoby, ktoré mali pozitívny test na koronavírus a nie aj také, ktoré otestované neboli, no vykazovali príznaky ochorenia COVID-19.

Karanténne opatrenia, ktoré patria k najprísnejším v Európe, platia v Španielsku od 14. marca. Aktuálne platia do 26. apríla a ich predĺženie do 9. mája bude musieť ešte schváliť parlament.