Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Španielsko od stredy ruší povinné rúška v interiéri

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na pracoviskách bude rozhodnutie o používaní rúšok v kompetencii služieb na prevenciu zdravotných rizík v jednotlivých spoločnostiach.

Madrid 19. apríla (TASR) - Španielsko od stredy 20. apríla po takmer dvoch rokoch zruší povinné nosenie rúšok na verejných miestach v uzavretých priestoroch – okrem výnimiek ako hromadná doprava či zdravotnícke zariadenia. TASR tieto informácie získala z webovej stránky denníka El País.

Povinnosť prekryť si dýchacie cesty zostane v platnosti v prostriedkoch verejnej dopravy ako autobusy, vlaky a lietadlá či vo vozidlách taxislužieb i v zdravotníckych zariadeniach vrátane nemocníc, lekární či transfúznych staníc, píše El País.

Na pracoviskách bude rozhodnutie o používaní rúšok v kompetencii služieb na prevenciu zdravotných rizík v jednotlivých spoločnostiach.

Všeobecné pravidlá v spojitosti s nosením rúšok má v utorok schváliť španielska vláda. Tieto pravidlá podľa El País neobsahujú žiadne odporúčania, hoci ministerstvo zdravotníctva vyzýva na "zodpovedné používanie" rúšok.

Zdravotnícke úrady i experti zraniteľným skupinám obyvateľstva odporúčajú nosiť rúška v uzavretých priestoroch – najmä ak sa tam zhromažďuje veľké množstvo osôb.