Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Leteckú dopravu na Kanárskych ostrovoch komplikovala piesočná búrka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prevádzka na všetkých letiskách na Kanárskych ostrovoch bola v nedeľu pozastavená a lety boli presmerované na iné letiská.

Madrid 23. februára (TASR) - Piesočná búrka a prudký vietor v oblasti Kanárskych ostrovov počas víkendu výrazne ovplyvnili leteckú dopravu a narušili aj karnevalové slávnosti. Informovali o tom v nedeľu agentúra DPA a denník El Confidencial na svojej webovej stránke.

Prevádzka na všetkých letiskách na Kanárskych ostrovoch bola v nedeľu pozastavená a lety boli presmerované na iné letiská, uviedol na svojej webovej stránke španielsky štátny prevádzkovateľ letísk AENA.

Kanárske ostrovy ležia v Atlantickom oceáne západne od pobrežia Maroka. Rýchlosť vetra podľa španielskeho meteorologického úradu (AEMET) dosahovala v oblasti ostrova Tenerife rýchlosť v nárazoch viac ako 160 kilometrov za hodinu.

Úrady oznámili, že počas víkendu bolo v súvislosti s počasím nahlásených 550 udalostí ako vyvrátené stromy a spadnuté stĺpy elektrického vedenia.

Počasie takisto sťažilo boj s požiarom na ostrove Gran Canaria, ktorý zasiahol plochu s rozlohou približne 300 hektárov.