Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Polícia zadržala 106 členov gangu napojeného na taliansku mafiu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Španielska polícia začala vyšetrovanie v júni 2020. Väčšina zadržaných sú talianski občania.

Madrid 21. septembra (TASR) – Španielska a talianska polícia v pondelok zatkli 106 členov gangu, ktorý údajne prepieral peniaze pre skupiny talianskej mafie a získal milióny eur prostredníctvom podvodov na internete. Informovali o tom agentúra Reuters a denník El País na svojej webovej stránke.

Španielska polícia proti gangu zasiahla spolu s talianskou políciou a Europolom. Zadržali 106 osôb, ktoré čelia obvineniam z legalizácie viac ako desiatich miliónov eur získaných z internetových podvodov v celej Európe.

Organizácia podľa španielskej polície pôsobila na juhu Kanárskeho ostrova Tenerife a prala špinavé peniaze pre rôzne klany talianskej mafie.

Zatknuté osoby čelia obvineniam okrem iného z členstva v zločineckej organizácii, podvodov, obchodovania s drogami, legalizácie výnosov z trestnej činnosti, únosov, falšovania dokumentov, lúpeží či nezákonného držania zbraní.

Organizácia využívala vysoko vyvinuté technológie. Španielska polícia začala vyšetrovanie v júni 2020. Väčšina zadržaných sú talianski občania, píše na svojej webovej stránke európsky policajný úrad Europol.