Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Španielska polícia zadržala 20 osôb podozrivých z pašovania migrantov

Ilustračná foto. Foto: TASR/DPA

Zadržané osoby podľa polície patria do známeho gangu a sú obvinené z pašovania migrantov na vratkých člnoch z oblasti severnej Afriky do Španielska.

Madrid 12. apríla (TASR) - Španielska polícia v pondelok oznámila, že zadržala 20 osôb zapojených do nezákonného prevádzania migrantov z oblasti španielskej enklávy Ceuta v severnej Afrike, informovala agentúra AFP.

Zadržané osoby podľa polície patria do známeho gangu a sú obvinené z pašovania migrantov na vratkých člnoch z oblasti severnej Afriky do Španielska. Je im pripisovaná zodpovednosť za stroskotanie plavidla s migrantmi vo februári, pri ktorom zahynuli štyri osoby.

Obeťami pašerákov boli prevažne neplnoletí Maročania. Pašeráci ich podľa polície získavali v okolí španielskej enklávy Ceuta na hraniciach s Marokom. Migranti odtiaľ cestovali na Pyrenejský polostrov a za prevoz platili v priemere 2500 eur na osobu.

Na operácii sa zúčastnilo približne 150 policajtov a príslušníkov Europolu, ktorí zadržali tri člny, päť kusov strelných zbraní, strelivo a finančnú hotovosť.