Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Povinná karanténa žiakov na Malorke vyvolala pobúrenie

Na archívnej snímke zo 7. júna 2021 sa turisti opaľujú na pláži na ostrove Malorka. Foto: TASR/AP

V súvislosti s koncom školského roka podniklo školské výlety na Malorku mnoho žiakov zo Španielska.

Madrid 30. júna (TASR) - Povinná karanténa, ktorú musí absolvovať vyše 200 žiakov v hoteli na ostrove Malorka, vyvolala v Španielsku značnú kritiku. Regionálna vláda poslala školákov do karantény, pretože boli v blízkom kontakte so študentami, ktorí mali pozitívny výsledok testu na koronavírus. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

V hoteli Palma Bellver, ktorý si regionálna vláda Baleárskych ostrovov prenajíma na karanténne účely, sa momentálne nachádza 249 školákov. Mnohí z nich voči nútenej karanténe protestujú na sociálnych sieťach, kde zdieľajú napríklad fotografie s plagátmi visiacimi z balkónov hotela, pričom sa označujú za obete únosu.

Žiaci museli podstúpiť testy na koronavírus: 64 bolo pozitívnych a 185 negatívnych, uviedla španielska verejnoprávna stanica RTVE. Kritici označujú nútenú karanténu študentov za nezákonnú a vo veci sa už začalo právne konanie.

V súvislosti s koncom školského roka podniklo školské výlety na Malorku mnoho žiakov zo Španielska. Doposiaľ sa medzi nimi vyskytlo viac ako 1000 prípadov nákazy koronavírusom.