Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Španielsko s uvoľňovaním opatrení začne v druhej polovici mája

Cestujúci s ochrannými rúškami na tvári kráčajú tunelom, ktorý spája nástupištia na stanici metra v Barcelone v stredu 15. apríla 2020. Ďalších 523 úmrtí na následky ochorenia COVID-19 zaznamenali v stredu v Španielsku, čo predstavuje pokles v porovnaní s utorkovým počtom 567 nových prípadov. Celkový počet obetí nákazy dosiahol 18.579, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na španielske ministerstvo zdravotníctva. Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 však za 24 hodín stúpol o 5092 a dosiahol 177.633, čo je najvyšší denný nárast za predchádzajúcich päť dní. Španielsky parlament 9. apríla predĺžil núdzový stav v súvislosti s pandémiou koronavírusu do 26. apríla. Foto: TASR/AP

V Európe je Španielsko po Taliansku druhou najhoršie koronavírusovou epidémiou postihnutou krajinou.

Madrid 22. apríla (TASR) - Španielska vláda chce začať s postupným uvoľňovaním prísnych karanténnych opatrení zavedených na zastavenie šírenia pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 v druhej polovici mája. Oznámil to v stredu španielsky premiér Pedro Sánchez, ktorého citovala agentúra Reuters.

Obmedzenia sa budú zmierňovať pomaly a postupne, aby sa zaistila bezpečnosť, povedal Sánchez na zasadnutí parlamentu, kde požiada zákonodarcov, aby predĺžili núdzový stav v krajine do 9. mája.

Karanténne opatrenia, ktoré patria k najprísnejším v Európe, platia v Španielsku od 14. marca do 26. apríla.

V Európe je Španielsko po Taliansku druhou najhoršie koronavírusovou epidémiou postihnutou krajinou.