Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Policajti v Madride zadržali šéfa kalábrijskej mafie Paviglianitiho

Na nedatovanej snímke Domenico Paviglianiti, jeden z vrcholných predstaviteľov kalábrijskej mafie 'Ndrangheta. Paviglianitiho zadržali španielske a talianske úrady v Madride vo štvrtok 5. augusta 2021. Ide o jednu z najhľadanejších osôb v Taliansku. Španielsky Národný policajný zbor (CNP) a talianska polícia ho zadržali v pondelok počas spoločnej operácie, napísal na svojej webovej stránke španielsky denník El Confidencial. Foto: TASR/AP

Zadržaný mafián podľa AFP riadil operácie 'Ndranghety na severe Talianska a v Južnej Amerike.

Madrid 5. augusta (TASR) - Španielske a talianske úrady zadržali vo štvrtok v Madride Domenica Paviglianitiho, jedného z vrcholných predstaviteľov kalábrijskej mafie 'Ndrangheta. Informovala o tom agentúra AFP.

Ide o jednu z najhľadanejších osôb v Taliansku. Španielsky Národný policajný zbor (CNP) a talianska polícia ho zadržali v pondelok počas spoločnej operácie, napísal na svojej webovej stránke španielsky denník El Confidencial.

Šesťdesiatročný Paviglianiti mal pri sebe falošné portugalské doklady totožnosti, šesť mobilných telefónov a finančnú hotovosť vo výške 6000 eur. Zadržaný mafián podľa AFP riadil operácie 'Ndranghety na severe Talianska a v Južnej Amerike.

Paviglianitiho v Španielsku zadržali v roku 1996 a o tri roky neskôr ho vydali do Talianska, kde si začal odpykávať doživotný trest odňatia slobody za vraždu, píše AFP. V roku 2019 ho však prepustili.

Talianske úrady naňho znova vydali zatykač po tom, ako najvyšší súd potvrdil, že Paviglianiti bol v roku 2019 prepustený na základe pochybenia úradov. Odvtedy bol na úteku.

Paviglianiti používal obrnené vozidlo a jeho kriminálna činnosť sa zameriavala na obchodovanie s drogami a zbraňami.