Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 18. jún 2024Meniny má Meniny má Vratislav
< sekcia Zahraničie

Španielsko už šiesty deň hlási menej ako 400 obetí nákazy

Mestský pracovník dezinfikuje detské ihrisko 20. apríla 2020 v Madride. Španielsko, ktoré je jednou z krajín najviac postihnutých pandémiou koronavírusu, predĺžilo platnosť celoštátnych karanténnych opatrení do 9. mája. Zároveň však avizovalo mierne uvoľnenie niektorých obmedzení pohybu obyvateľstva tak, aby deti mohli od 27. apríla tráviť čas aj vonku. Foto: TASR/AP

Španielsko je v počte obetí treťou najzasiahnutejšou krajinou na svete, horšie sú na tom už len USA a Taliansko.

Madrid 29. apríla (TASR) - Španielsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 325 nových úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, čím sa ich celkový počet zvýšil na 24.275. S odvolaním sa na aktualizované údaje španielskeho ministerstva zdravotníctva o tom v stredu informovala agentúra AFP.

Denný prírastok je o čosi vyšší ako v utorok, keď pribudlo len 301 nových úmrtí. Napriek tomu je ale streda v poradí už šiestym dňom, v ktorom zo Španielska hlásili menej ako 400 obetí ochorenia COVID-19, všíma si AFP.

Španielsko je v počte obetí treťou najzasiahnutejšou krajinou na svete, horšie sú na tom už len USA a Taliansko.

Agentúra Reuters upozornila, že celkový počet hlásených úmrtí je oproti utorku vyšší až o 453, čo však podľa rezortu zdravotníctva zapríčinilo dodatočné zarátanie niektorých úmrtí z predchádzajúcich dní. Za ostatných 24 hodín tiež pribudlo 2144 nových prípadov infekcie, ktorých tak v krajine celkovo evidujú 212.917.

V Španielsku platia obmedzenia voľného pohybu už od 14. marca. Od nedele ale môžu deti mladšie ako 14 rokov stráviť denne hodinu vonku - pod dozorom rodiča. Od 2. mája budú môcť chodiť na prechádzky a športovať vo vonkajších priestoroch všetky skupiny obyvateľstva.