Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Španielsko vyhostí Bolívijčanov, ktorí prišli s falošnými vízami

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Španielske úrady zablokovali v barcelonskom prístave výletnú loď Armonia spoločnosti MSC Cruises pre falošné víza 69 pasažierov z Bolívie.

Barcelona 11. apríla (TASR) - Španielsko vo štvrtok vyhostí viac než 60 Bolívijčanov, ktorí minulý týždeň prišli do Barcelony na výletnej lodi s neplatnými vízami. Výnimku udelili jednej žene s tromi deťmi, ktorá splnila podmienky na zotrvanie v krajine, informuje TASR podľa agentúry AP a denníka El País.

Španielske úrady zablokovali v barcelonskom prístave výletnú loď Armonia spoločnosti MSC Cruises pre falošné víza 69 pasažierov z Bolívie. Vo štvrtok 4. apríla jej povolili pokračovať v plavbe, ale Bolívijčania museli zostať v prístave, kde ich umiestnili na trajekt spoločnosti MSC.

Polícia a diplomatické zdroje uviedli, že jedna žena a jej tri neplnoleté deti spĺňajú podmienky mimoriadnych okolností a zostanú u príbuzných v meste Girona. Ostatných Bolívijčanom majú deportovať z letiska El Prat neďaleko Barcelony. Náklady pokryje MSC Cruises.

Zdroje z prostredia bolívijského konzulátu a združenie Bolívijčanov v Španielsku v stredu pre médiá uviedli, že asi dvadsať ľudí podalo voči rozhodnutiu o deportácii odvolanie, píše El País.