Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Španielsko zaznamenalo päť nových úmrtí

Pasažier v špeciálnom ochrannom odeve, ktorý priletel z Londýna, stojí na pohyblivých schodoch na letisku v Barcelone v piatok 15. mája 2020, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V Španielsku od stredy zaznamenali aj 334 nových prípadov nákazy, čím sa celkový počet infikovaných zvýšil na 240.660.

Madrid 4. júna (TASR) - Španielsko zaznamenalo za posledných 24 hodín päť nových úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19, čím sa celkový počet obetí epidémie v krajine zvýšil na 27.133. Informoval o tom vo štvrtok na svojej webovej stránke denník El Mundo.

V Španielsku od stredy zaznamenali aj 334 nových prípadov nákazy, čím sa celkový počet infikovaných zvýšil na 240.660.

Zdravotníci v barcelonskej nemocnici Hospital del Mar pacientom nakazených novým koronavírusom v rámci zotavovania umožňujú pobyt na neďalekej pláži, uvádza na svojej webovej stránke denník La Vanguardia. Podmienkou je však zdravotný stav umožňujúci presun a tiež súhlas príbuzných.

Španielska vláda od pondelka 1. júna uvoľnila ďalšie obmedzenia zavedené v dôsledku pandémie koronavírusu. Táto druhá fáza uvoľňovanie opatrení sa týka väčšiny územia krajiny a približne 70 percent jej populácie.

Na zmienenom území bolo okrem iného umožnené otvoriť pre verejnosť plavecké bazény s obmedzeným počtom návštevníkov a tiež sprístupniť pláže.

Pre zhruba tretinu obyvateľov vrátane ľudí žijúcich v dvoch koronavírusom najviac zasiahnutých oblastiach vrátane Madridu a Barcelony však aj naďalej zostáva v platnosti len prvá fáza, a to miernejšie uvoľnenie obmedzení.