Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Španielsko žiada od ľudí z Číny negatívny test na covid a očkovanie

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Predtým zaviedli povinné testovanie pre návštevníkov prichádzajúcich z Číny aj Taliansko, Južná Kórea, Spojené štáty či Japonsko.

Madrid 30. decembra (TASR) - Španielsko bude žiadať od ľudí, ktorí pricestujú na jeho územie z Číny, negatívny test na koronavírus alebo plné zaočkovanie proti ochoreniu COVID-19. V piatok dopoludnia to oznámila španielska ministerka zdravotníctva Carolina Dariasová. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry Reuters.

Predtým zaviedli povinné testovanie pre návštevníkov prichádzajúcich z Číny aj Taliansko, Južná Kórea, Spojené štáty či Japonsko.

"Budeme na celoštátnej úrovni robiť kontroly na letiskách, kde sa budú musieť všetci pasažieri prichádzajúci z Číny preukázať negatívnym testom na covid alebo potvrdením o absolvovaní úplného zaočkovania," uviedla ministerka Dariasová novinárom.

Toto nové nariadenie prichádza po tom, čo Európska komisia zvolala vo štvrtok zasadnutie Výboru pre zdravotnú bezpečnosť na diskusiu o spoločnej stratégii Únie, zameranej na zmiernenie šírenia koronavírusu, ktoré môže nastať s príchodom návštevníkov z Číny. Táto ázijská krajina už totiž zrušila väčšinu svojich cestovných aj iných covidových obmedzení.