Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Zahraničie

Španielsky kráľovsky vnuk sa nechtiac postrelil do nohy

Vnuka španielskeho kráľa odviezli do nemocnice v Madride, kde ho operovali. Niekoľko dní zostane chlapec ešte v nemocnici.

Madrid 10. apríla (TASR) - Felipe Juan Froilán, najstarší vnuk španielskeho kráľa Juana Carlosa, sa v pondelok nechtiac postrelil a spôsobil si zranenie pravej nohy.

Podľa dnešných informácií kráľovského dvora v Madride došlo k nehode na statku chlapcovho otca v okolí severošpanielskej Sorie. Trinásťročného Felipeho po prevoze do Madridu operovali, niekoľko dní zostane ešte v nemocnici.

Felipe Juan Froilán je piatym v rebríčku nástupníkov španielskeho trónu za svojou matkou, infantkou Elenou (48). Najstaršia dcéra španielskeho kráľa sa iba pred čosi viac ako dvoma rokmi rozviedla s chlapcovým otcom, bankárom šľachtického pôvodu Jaime de Marichalarom.

Práve on bol očitým svedkom nehody. Došlo k nej pri streľbe z malokalibrovky, z ktorej nedopatrením vyšiel výstrel.

Španielske policajné zdroje už naznačili, že otcovi postreleného hrozí za porušenie platnej zbrojnej legislatívy pokuta vo výške až do 3000 eur, pretože deťom vo veku menej ako 14 rokov je v krajine principiálne zakázané narábanie s akýmikoľvek zbraňami. Policajné vyšetrovanie vo veci sa však ešte nezačalo.

Incident, ktorý sa tentoraz skončil relatívne šťastne, pripomenul Španielom tragickú udalosť v kráľovskej rodine spred viac ako polstoročia. Vtedy zomrel na následky strelného zranenia vo veku iba 14 rokov mladší brat súčasného monarchu Alfonso, ktorého výstrel pred očami vtedy 18-ročného Juana Carlosa zasiahol do hlavy.