Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Španielsky premiér a dánska premiérka pricestovali do Kyjeva

Španielsky premiér Pedro Sánchez, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Sánchezova návšteva má vyjadriť podporu Španielska Ukrajine a odmietnuť vojnu, ktorú začal ruský prezident Vladimir Putin, píše El País.

Madrid 21. apríla (TASR) - Španielsky premiér Pedro Sánchez a dánska premiérka Mette Frederiksenová pricestovali vo štvrtok na návštevu Kyjeva, kde absolvujú rokovania s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. TASR správu prevzala z agentúry AFP a denníka El País.

Sánchezova návšteva má vyjadriť podporu Španielska Ukrajine a odmietnuť vojnu, ktorú začal ruský prezident Vladimir Putin, píše El País. Premiér má však Zelenskému takisto oznámiť, že Španielsko bude pokračovať v posielaní humanitárnej a vojenskej pomoci.

Zelensky 5. apríla vo svojom príhovore k poslancom španielskeho parlamentu privítal dodávku zbraní pre svoju armádu a žiadal aj ďalšie sankcie proti Rusku.

Sánchez v stredu večer priletel do Poľska, odkiaľ pokračoval vlakom do Kyjeva. Na premiérovu bezpečnosť dohliadajú príslušníci špeciálnej jednotky španielskej polície, Grupo Especial de Operaciones (GEO).