Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

TRAGÉDIA: Spiacich robotníkov prešiel nákladiak, 15 zomrelo

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzi obeťami je okrem ôsmich žien a šiestich mužov aj jedno dieťa.

Ahmadabád 19. januára (TASR) - Najmenej 15 ľudí zahynulo v utorok v meste Súrat v západoindickom štáte Gudžarát po tom, ako nákladné auto prešlo po robotníkoch spiacich na chodníku pri ceste. Informovala o tom agentúra AFP.

Vodič stratil kontrolu nad vozidlom po tom, ako sa tesne po polnoci miestneho času zrazil na križovatke s traktorom, ktorý prevážal cukrovú trstinu.

Medzi obeťami je okrem ôsmich žien a šiestich mužov aj jedno dieťa. Šesť ďalších ľudí sa zranilo. Polícia uviedla, že vodičov oboch vozidiel zadržala.

Indický premiér Nárendra Módí, ktorý taktiež pochádza z Gudžarátu, oznámil, že vláda poskytne rodinám každej z obetí tejto tragickej nehody 200.000 rupií (zhruba 2260 eur).

V roku 2019 zomrelo v Indii pri takmer pol milióne dopravných nehôd podľa oficiálnych údajov viac ako 150.000 ľudí - čo predstavuje 410 úmrtí denne alebo 17 za každú hodinu. Minister dopravy Nitin Gadkarí v pondelok slávnostne mesiac bezpečnosti cestnej premávky s tým, že cieľom vlády je znížiť do roku 2025 počet úmrtí a nehôd na cestách na polovicu.