Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Spisovateľ zranený pri výbuchu auta vyhlásil, že sa nedá zastrašiť

Na videosnímke, ktorú vydal ruský vyšetrovací výbor v sobotu 6. mája 2023, vrak auta po výbuchu v regióne Nižný Novgorod, asi 400 kilometrov od Moskvy. Foto: TASR/AP

Prilepin tiež prejavil úctu svojmu asistentovi Aleksandrovi Šubinovi, ktorý pri výbuchu prišiel o život.

Moskva 7. mája (TASR) - Prokremeľský spisovateľ Zachar Prilepin, ktorý v sobotu prežil výbuch auta, v nedeľu uviedol, že sa nedá zastrašiť. TASR správu prevzala z agentúr AFP a Reuters.

"Démonom oznamujem: Nevystrašíte nikoho. Boh existuje. Zvíťazíme," uviedol spisovateľ v príspevku v aplikácii Telegram.

Prilepin tiež prejavil úctu svojmu asistentovi Aleksandrovi Šubinovi, ktorý pri výbuchu prišiel o život. Samotný spisovateľ utrpel zranenia vrátane zlomenín oboch nôh, píše AFP.

Auto vybuchlo v regióne Nižný Novgorod, asi 400 kilometrov od Moskvy. Prilepinova dcéra podľa spisovateľových slov z auta vystúpila päť minút pred explóziou. On sám údajne na tri minúty stratil vedomie a potom sa z miesta odplazil a hľadal pomoc.

Rusko z tohto útoku obvinilo Spojené štáty. "Zodpovednosť za tento teroristický čin, ako aj za ďalšie, nenesie len Ukrajina, ale aj jej západní podporovatelia, predovšetkým Spojené štáty," uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí, z ktorého vyhlásenia citovala AFP.