Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Slovenský turistický autobus havaroval v Srbsku, osem zranených

Havarovaný slovenský autobus v Srbsku Foto: www.rts.rs

Podľa hovorcu zdravotníkov previezli do nemocnice štyri ženy a štyroch mužov.

Belehrad 5. októbra (TASR) - Osem cestujúcich utrpelo dnes ráno zranenia, keď na diaľnici Belehrad-Niš pri Vrčine narazil turistický autobus zo Slovenska do nákladného auta s návesom.

Informovala o tom srbská televízia RTS.

Podľa hovorcu zdravotníkov previezli do nemocnice štyri ženy a štyroch mužov. Títo cestujúci utrpeli väčšinou ľahké zranenia, konkrétne pomliaždeniny.

K nehode došlo okolo 07.15 h, uviedol portál denníka Blic.

Autobus na narazil do nákladného auta, ktoré išlo pred ním, pravou stranou. Zo záberov odvysielaných RTS je vidieť, že má nitrianske evidenčné číslo a patrí cestovnej kancelárii Aeolus.

V nemocnici zostáva jedna Slovenka, ostatných prepustili

Sedem z ôsmich zranených z havarovaného slovenského autobusu v Srbsku už prepustili z nemocnice a spolu s ďalšími cestujúcimi sa vrátia na Slovensko. Z dôvodu potreby ďalších vyšetrení zatiaľ v nemocnici ostáva jedna Slovenka. Medzi zranenými bola aj jedna občianka ČR.

Ako pre TASR uviedol Peter Susko z Ministerstva zahraničných vecí SR, srbská strana pripravila náhradný autobus, ktorý turistov vracajúcich sa z Grécka odvezie na maďarské hranice. Tam ich prevezme autobus cestovnej kancelárie Aeolus, ktorej havarované vozidlo patrí.