Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Víkendový zákaz vychádzania v Srbsku predĺžili až na 60 hodín

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Dosiaľ bol tiež cez víkend v platnosti 40-hodinový zákaz vychádzania.

Belehrad 8. apríla (TASR) - Srbské úrady v stredu rozšírili víkendový zákaz vychádzania. Po novom tak obyvatelia Srbska nebudú môcť, až na výnimky, vychádzať von od piatkového večera do pondelkového rána - celkovo 60 hodín. Opatrenie úrady prijali v snahe čo najviac potlačiť šírenie koronavírusu, informuje agentúra DPA.

Srbská vláda vyhlásila ešte 15. marca stav núdze a zaviedla zákaz nočného vychádzania, ktorý neskôr ešte rozšírila na zákaz vychádzania medzi 17.00 h večer a 05.00 h ráno.

Dosiaľ bol tiež cez víkend v platnosti 40-hodinový zákaz vychádzania. Začínal sa v sobotu o 13.00 h a končil v pondelok o 05.00 h. V stredu však úrady rozšírili aj tento zákaz.

Obyvatelia Srbska, ktoré nebudú mať špeciálne povolenie na to, aby mohli opustiť svoj domov, tak po novom nebudú môcť vychádzať od piatka 17.00 h do pondelka 05.00 h. Prijatie takéhoto opatrenia sa už vopred očakávalo, píše DPA.

Predstavitelia srbskej vlády totiž v ostatnom čase veľmi kritizovali nedostatok disciplíny prejavujúci sa u niektorých občanov, ktorí sa obzvlášť počas víkendov húfne zhromažďovali v parkoch či na uliciach.

V Srbsku momentálne evidujú 2666 prípadov nákazy koronavírusom, v dôsledku ktorého tam už zomrelo 65 osôb. Za posledných 24 hodín v krajine pribudlo 219 nakazených a štyri úmrtia, informovalo srbské ministerstvo zdravotníctva, z ktorého vyhlásenia citovala agentúra TASS.