Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Srbský minister vnútra: Teroristi nemôžu byť vnímaní za osloboditeľov

Nebojšťa Stefanovič. Foto: TASR/Michal Svítok

Minister na regionálnom summite o boji proti násilnému extrémizmu poznamenal, že neexistuje univerzálny model, ako sa postaviť tomuto globálnemu javu.

Tirana 21. mája (TASR) - Teroristické organizácie nemôžu byť označované za oslobodzovacie hnutia, vyhlásil v stredu v albánskej Tirane srbský minister vnútra Nebojsa Stefanovič.

"Nesmieme dovoliť, aby boli teroristické organizácie nazývané oslobodzovacími hnutiami, pretože cieľ teroristických aktivít a spolkov je ľahko identifikovateľný," citovala Stefanoviča agentúra Tanjug.

Minister na regionálnom summite o boji proti násilnému extrémizmu poznamenal, že neexistuje univerzálny model, ako sa postaviť tomuto globálnemu javu. Podľa neho je potrebné snažiť sa zabrániť radikalizácii skupín a jednotlivcov.

Stefanovič konštatoval, že ideológia násilného extrémizmu je hrozbou, ktorá narastá každým dňom, a bezpečnostnou výzvou, ktorej musíme čeliť s rozhodnosťou všetci spoločne. "Na každý pokus o extrémistický útok sa musí reagovať rozhodne a nekompromisne," dodal srbský minister.