Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Starostinová s pokutou za poškodzovanie povesti ruskej armády

Ilustračná fotka. Foto: TASR/AP

Starostinová dostala pokutu 50.000 rubľov (približne 430 eur) za rozhovor pre nezávislú ruskú televíziu Dožď, v ktorom opísala svoje protivojnové tetovanie.

Moskva 28. februára (TASR) - Ruskej novinárke Juliji Starostinovej udelili pokutu za "poškodzovanie dobrej povesti" ruskej armády, informoval nezávislý portál Madiazona. Správu prevzal v utorok web britskej televízie Sky News.

Starostinová dostala pokutu 50.000 rubľov (približne 430 eur) za rozhovor pre nezávislú ruskú televíziu Dožď, v ktorom opísala svoje protivojnové tetovanie. Vlani v decembri v ňom hovorila o tom, že sa cíti zodpovedná za vojnu na Ukrajine a treba ju zastaviť.

Povedala tiež, že jej protivojnové tetovanie jej pripomína, že "láska a priateľstvo sú silnejšie než vojna", uviedol denník The Moscow Times.

Kremeľ vlani po začiatku invázie na Ukrajinu zakázal médiám v Rusku používať slovo "vojna" či "invázia" a používal namiesto toho označenie špeciálna vojenské operácia. Moskva stále tvrdo postihuje kritické informovanie o tejto vojne.