Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Stav dcéry Sergeja Skripaľa už nie je kritický

Na archívnej snímke príslušníci vojenských síl pracujú na dodávke v anglickom meste Winterslow v súvislosti s vyšetrovaním prípadu otravy bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéry, ktorých našli otrávených v anglickom meste Salisbury. Foto: TASR/AP

Podľa lekárov sa jej stav zlepšuje a v súčasnosti ho možno označiť za stabilizovaný.

Londýn 29. marca (TASR) - Julija Skripaľová, ktorá sa spolu so svojím otcom Sergejom stala začiatkom marca v anglickom meste Salisbury obeťou útoku nervovoparalytickou látkou novičok, už nie je v kritickom stave. Podľa lekárov sa jej stav zlepšuje a v súčasnosti ho možno označiť za stabilizovaný, uviedla britská televízna stanica Sky News.

Bývalého plukovníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa, ktorý pracoval pre britské tajné služby, a jeho dcéru Juliju našli 4. marca v bezvedomí na lavičke pred obchodným centrom v anglickom meste Salisbury, kde žijú. Podľa Británie išlo o útok neznámych páchateľov, pri ktorom s vysokou pravdepodobnosťou použili nervovoparalytickú látku novičok, vyvinutú v bývalom Sovietskom zväze. Stav Sergeja Skripaľa zostáva po útoku aj naďalej kritický.

V reakcii na kauzu Skripaľ sa Británia, USA a viac ako 20 západných spojencov rozhodli vyhostiť ruských diplomatov. Rusko varovalo, že ide o nepriateľský krok, ktorý nezostane bez odpovede.