Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Stav emeritného pápeža je stabilný, vo štvrtok sa zúčastnil na omši

Na archívnej snímke emeritný pápež Benedikt XVI. Foto: TASR/AP

Bruni ozrejmil, že zhoršenie zdravia u Benedikta súvisí s jeho vysokým vekom. Ubezpečil, že Benediktovi ošetrujúci lekári mu poskytujú stálu lekársku starostlivosť.

Rím 30. decembra (TASR) - Zdravotný stav emeritného pápeža Benedikta XVI. je stabilizovaný a vo štvrtok popoludní sa zúčastnil na slávení omše vo svojej izbe, informoval v piatok riaditeľ tlačovej služby Svätej stolice Matteo Bruni.

"V súčasnosti je jeho stav stabilný," vyhlásil Bruni.

Agentúra AP v piatok pripomenula, že pápež František v stredu počas generálnej audiencie vyzval veriacich, aby sa modlili za 95-ročného emeritného pápeža, lebo jeho zdravotný stav sa zhoršuje a je "veľmi chorý".

Bruni neskôr ozrejmil, že zhoršenie zdravia u Benedikta súvisí s jeho vysokým vekom. Ubezpečil, že Benediktovi ošetrujúci lekári mu poskytujú stálu lekársku starostlivosť.

V stredu pápež František navštívil Benedikta XVI. v kláštore Mater Ecclesiae, kde žije od svojej abdikácie, informoval spravodajský web Vatican News. Veriacich na celom svete František vyzval, aby sa modlili za jeho predchodcu a sprevádzali ho modlitbami "v týchto ťažkých hodinách".

Benedikt sa v roku 2013 stal prvým pápežom za posledných 600 rokov, ktorý odstúpil z funkcie, a rozhodol sa dožiť v ústraní v prestavanom kláštore vo Vatikáne, dodáva TASR.