Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Stav učiteľky, ktorú postrelil šesťročný prvák, sa postupne zlepšuje

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Riaditeľ tamojšieho školského obvodu George Parker vyhlásil, že úrady sa budú zaoberať každou okolnosťou, ktorá mohla do tohto incidentu vyústiť.

Richmond 8. januára (TASR) - Zdravotný stav učiteľky, ktorú v piatok na základnej škole v meste Newport News postrelil šesťročný chlapec, sa postupne zlepšuje. V nedeľu to uviedol tamojší starosta Phillip Jones. TASR správu prevzala zo stanice BBC.

Učiteľku prvákov Abby Zwernerovú, ktorú po slovnej výmene názorov postrelil v triede jej žiak, previezli po streľbe v kritickom stave do nemocnice.

Nateraz nie je jasné, ako sa dieťa k pištoli dostalo. Polícia však uviedla, že prvák i naďalej zostáva vo vyšetrovacej väzbe, keďže podľa tamojšieho policajného náčelníka Steva Drewa streľba "nebola nešťastná náhoda" a prvák strieľal zámerne.

"Nemáme odpoveď na to, ako si šesťročný chlapec zaobstaral zbraň alebo ako bol vôbec schopný s ňou narábať," vyhlásil starosta Jones. Incident zároveň označil za "varovanie pre celé Spojené štáty".

Stanica BBC vysvetľuje, že v štáte Virgínia je nemožné súdiť šesťročné dieťa rovnako ako dospelé osoby. Chlapec je príliš malý aj na to, aby bol v prípade uznania za vinného umiestnený do nápravnovýchovného zariadenia pre mladistvých.

Sudca by však mohol rodičov dieťaťa zbaviť rodičovských práv a chlapca umiestniť do starostlivosti štátu. Miestna polícia v tejto súvislosti spolupracuje s prokuratúrou, uviedol Drew.

Riaditeľ tamojšieho školského obvodu George Parker vyhlásil, že úrady sa budú zaoberať "každou okolnosťou, ktorá mohla do tohto incidentu vyústiť". Dodal, že škola bude v pondelok zatvorená a rodičom a žiakom bude poskytnutá odborná psychologická pomoc.