Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Štefan Margita vystúpi s programom venovaným zosnulej Hane Zagorovej

Na snímke česká speváčka Hana Zagorová počas koncertu v Grand Hoteli Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 26. marca 2017. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Niekoľko pesničiek Zagorovej zaspieva Lucie Bílá, za sprievodu veľkého orchestra by mali byť medzi hosťami tiež Vojtěch Dyk, Michal Kindl alebo sopranistka Simona Šaturová.

Praha 24. januára (TASR) — Český operný spevák slovenského pôvodu Štefan Margita v utorok večer vystúpi v pražskej O2 Arene s programom venovaným svojej zosnulej manželke, populárnej speváčke Hane Zagorovej. Na vystúpenie si prizval množstvo hostí, informuje TASR s odvolaním sa na Český rozhlas.

Niekoľko pesničiek Zagorovej zaspieva Lucie Bílá, za sprievodu veľkého orchestra by mali byť medzi hosťami tiež Vojtěch Dyk, Michal Kindl alebo sopranistka Simona Šaturová.

"Na konci vystúpenia si všetci spoločne zaspievame Hankinu milovanú pieseň Sláva je bál," podotkol Margita. Ďalšiu podobnú akciu chystá 66-ročný umelec v decembri v pražskej Lucerne, kde mávala Zagorová pravidelné vianočné koncerty.

Hana Zagorová zomrela vlani 26. augusta vo veku 75 rokov. Počas svojej kariéry naspievala takmer 900 piesní a patrila k najvýraznejším postavám popovej scény v Česko-Slovensku. Pôsobila aj ako herečka a moderátorka.

Získala tiež množstvo ocenení. V ankete Zlatý slávik sa stala druhou najúspešnejšou medzi ženami hneď po Lucii Bílej. V roku 1983 jej bol udelený titul zaslúžilá umelkyňa.

V roku 2014 získala diamantovú platňu vydavateľstva Supraphon za desať miliónov predaných nosičov. Akadémia populárnej hudby ju v roku 2015 uviedla do Siene slávy českej populárnej hudby.