Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Stoltenberg: Jordánsko je dôležitým partnerom NATO

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg hovorí počas tlačovej konferencie pred stretnutím s jordánskym kráľom Abdalláhom II. v Bruseli 5. mája 2021. Foto: TASR/AP

Aliancia tiež poskytuje podporu Jordánsku a pomáha mu napríklad posilňovať bezpečnosť hraníc.

Brusel 5. mája (TASR) - Jordánsko je "veľmi blízkym a dôležitým partnerom NATO", vyhlásil v stredu generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg po stretnutí s jordánskym kráľom Abdalláhom II.

Spravodajský server nato.int informoval, že Stoltenberg prijal jordánskeho kráľa v bruselskom sídle NATO, pričom k hlavným témam ich rokovaní patrili otázky regionálnej bezpečnosti, najmä so zameraním na situáciu v Iraku a Afganistane.

"Naše vojenské sily slúžili bok po boku na Balkáne, v Afganistane, lietali nad Líbyou a jordánske jednotky sú tiež súčasťou Síl rýchlej reakcie NATO," uviedol Stoltenberg, ktorý zdôraznil aj význam vzájomnej spolupráce v boji proti medzinárodnému terorizmu.

Aliancia tiež poskytuje podporu Jordánsku a pomáha mu napríklad posilňovať bezpečnosť hraníc. Spojenci okrem toho prisľúbili, že v rámci boj proti pandémii koronavírusu dodajú jordánskym úradom zdravotnícke ochranné prostriedky a pľúcne ventilátory.





(spravodajca TASR Jaromír Novak)