Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Stovky ľudí požadovali v Prahe legalizáciu marihuany

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Približne 500 prevažne mladých účastníkov kráčalo za sprievodu niekoľkých alegorických vozov a vozidiel s hudobnou aparatúrou z Karlovho námestia až na Klárov.

Praha 5. septembra (TASR) - Stovky ľudí pochodovali v sobotu popoludní centrom Prahy a požadovali legalizáciu marihuany. Akcia, ktorá sa každoročne, zaznamenala o niečo menšiu účasť než v predchádzajúcich rokoch, informoval server Novinky.cz.

Približne 500 prevažne mladých účastníkov kráčalo za sprievodu niekoľkých alegorických vozov a vozidiel s hudobnou aparatúrou z Karlovho námestia cez Václavské a Staromestské námestie až na Klárov.

Podľa polície sa pochod Million Marihuana March 2020 zaobišiel bez narušení verejného poriadku. Na jeho priebeh dohliadali desiatky policajtov.

Organizátori sprievodu vopred odporučili účastníkom, aby naň prišli s rúškami, ktoré si však napokon nasadil len malý počet ľudí.

Usporiadatelia vyzývali k podpore aktivistu bojujúceho za legalizáciu marihuany Dušana Dvořáka, ktorý bol vo februári odsúdený na tri roky väzenia. Podľa nich nemožno dopustiť, aby ľudia dostávali za pestovanie konope často i vyššie tresty než za násilné trestné činy.