Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Štrajk zamestnancov železníc zasiahol v Británii milióny ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Viac než 50.000 pracovníkov železníc má štrajkovať počas utorka, štvrtka a soboty.

Londýn 21. júla (TASR) - Britský odborový zväz zamestnancov dopravy RMT a šéfovia železničných spoločností v utorok oznámili, že v stredu začnú nové rokovania. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice BBC, ktorá sa odvoláva na zdroj z prostredia železničnej dopravy.

Utorkový štrajk zamestnancov železníc zasiahol milióny ľudí v Anglicku, Škótku sa Walese. RMT tento protest ohlásil po tom, ako sa mu so železničnými spoločnosťami nepodarilo dohodnúť na platoch a záležitostiach v oblasti istoty zamestnania.

Zdroj pre BBC uviedol, že štrajk naplánovaný na štvrtok nebude možné zrušiť ani v prípade, že odbory a zamestnávatelia dosiahnu dohodu. Ďalší protest, ktorý sa má konať v sobotu, by však v prípade dohody bolo možné odvolať.

Viac než 50.000 pracovníkov železníc má štrajkovať počas utorka, štvrtka a soboty. Ide o najväčšie takéto narušenie v oblasti železničnej dopravy v Británii od roku 1989, uvádza RMT. V krajine počas štrajkových dní funguje približne len 20 percent vlakových spojení.