Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Streľba na strednej škole v St. Louis v USA si vyžiadala dve obete

Študenti stoja na parkovisku po streľbe, ku ktorej došlo na strednej škole v meste St. Louis v americkom štáte Missouri v pondelok 24. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Verejné školy v St. Louis na Twitteri uviedli, že strelca rýchlo zastavila polícia.

St. Louis 24. októbra (TASR) - Ozbrojený muž, ktorý vnikol v pondelok do priestorov strednej školy v meste St. Louis v americkom štáte Missouri, zabil jednu ženu a dospievajúce dievča a ďalších šesť osôb zranil. Útočníka pri prestrelke zastrelila polícia. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Streľba bola nahlásená krátko po 9:00 h na strednej škole zameranej na umenie, ktorá je súčasťou verejných škôl. Po vypuknutí streľby budovu opustili stovky študentov, učiteľov a zamestnancov. Školu okamžite obkľúčili desiatky policajných vozidiel.

Policajný komisár Michael Sack na tlačovej konferencii povedal, že strelec mal zhruba 20 rokov, ale jeho meno ani mená obetí neuviedol. Odmietol povedať, či bola jednou z obetí učiteľka.

Verejné školy v St. Louis na Twitteri uviedli, že strelca "rýchlo zastavila" polícia.

Príslušníci bezpečnostnej služby incident nahlásili, keď sa strelec pokúsil dostať do zamknutej budovy školy. Sack odmietol povedať, ako sa útočník, ozbrojený podľa neho dlhou strelnou zbraňou, nakoniec dostal dovnútra. Superintendent Kelvin Adams uviedol, že v tom čase bolo v škole sedem ochrankárov.

Privolaní policajti sa snažili bezpečne dostať študentov z budovy školy, potom bežali na miesto streľby, lokalizovali strelca a pri prestrelke ho zastrelili, povedal Sack. Dodal, že hospitalizovaných bolo šesť osôb, niektorí z nich utrpeli strelné zranenia. Ďalšie podrobnosti neposkytol.

Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) vo vyhlásení uviedol, že v škole už bezprostredne žiadne nebezpečenstvo nehrozí.