Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Streľba pri Tel Avive si vyžiadala najmenej piatich mŕtvych

Izraelskí vojaci stoja medzi Palestínčanmi a židovským osadníkom po útoku osadníkov na dedinu Burka. Foto: TASR / AP

Ďalší útok sa odohral v susednom meste Ramat Gan, uviedli podľa AFP zdravotníci a svedkovia. Bezprostredne nebolo jasné, aká zbraň alebo zbrane boli pri tomto útoku použité.

Tel Aviv 29. marca (TASR) - Najmenej päť ľudí prišlo v utorok o život pri streľbe neďaleko izraelského mesta Tel Aviv. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestnych záchranárov.

"Žiaľ, musíme oznámiť, že zomrelo päť ľudí," povedal šéf izraelskej záchrannej služby MDA Eli Bin. Predtým informoval, že pri streľbe na dvoch miestach v ultraortodoxnom meste Bnei Brak východne od Tel Avivu zahynuli dvaja ľudia.

Podľa agentúry AP v preplnenom meste spustil paľbu ozbrojenec na motorke. Okolnosti útoku neboli bezprostredne jasné. AP dodala, že šlo zrejme o ďalší útok v poradí spáchaný arabskými útočníkmi v Izraeli krátko pred začiatkom moslimského pôstneho mesiaca ramadán.

Ďalší útok sa odohral v susednom meste Ramat Gan, uviedli podľa AFP zdravotníci a svedkovia. Bezprostredne nebolo jasné, aká zbraň alebo zbrane boli pri tomto útoku použité.

V nedeľu došlo k útoku v meste Chadera na severe krajiny, pri ktorom zahynuli dvaja izraelskí policajti. K zodpovednosti za útok sa neskôr prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS).

Útok spáchala dvojica ozbrojených mužov, ktorých zlikvidovali členovia protiteroristickej jednotky izraelskej pohraničnej polície nachádzajúci sa v blízkosti miesta činu.

Minulý týždeň usvedčený sympatizant IS dobodal na smrť štyroch ľudí v meste Beer Ševa na juhu Izraela.