Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Hamburgom otriasla nočná streľba, vyžiadala si dve obete

Policajti, vyšetrovatelia a záchranári stoja na mieste činu vedľa dvoch zakrytých tiel 26. marca 2023 v Hamburgu. Foto: TASR/DPA

Streľba sa odohrala medzi bytovými domami. Policajti po príchode na miesto činu našli dvoch mŕtvych mužov. Vedľa jednej z obetí ležala strelná zbraň.

Frankfurt 26. marca (TASR) - Dvaja ľudia zahynuli pri streľbe, ku ktorej došlo v noci na nedeľu v prístavnom meste Hamburg na severe Nemecka, uviedla miestna polícia. Tento mesiac ide v Hamburgu už o druhú tragickú streľbu, napísala agentúra Reuters, od ktorej TASR správu prevzala.

Očití svedkovia povedali, že k streľbe došlo približne o 23.32 miestneho času v hamburskej štvrti Langenhorn, informoval nemecký denník Bild.

Streľba sa odohrala medzi bytovými domami. Policajti po príchode na miesto činu našli dvoch mŕtvych mužov. Vedľa jednej z obetí ležala strelná zbraň.

Polícia zásah ukončila a incident vyšetruje. Podľa Bildu je pravdepodobné, že útočník zastrelil muža a následne otočil zbraň proti sebe.

Túto verziu napokon potvrdila aj polícia. Spresnila, že útočník, päťdesiatnik, zastrelil 42-ročného muža a následne spáchal samovraždu. Dodala, že obaja muži sa poznali, uviedla agentúra DPA.

Podľa polície sa muži pred streľbou stretli v útočníkovom byte. Motív útoku zatiaľ nie je známy.

Hamburgom otriasla streľba aj 8. marca. Tragický incident v modlitebni Jehovových svedkov si vtedy vyžiadal osem obetí vrátane útočníka, ktorý spáchal samovraždu po príchode polície.

Výberová chronológia prípadov streľby v Nemecku od roku 2020



2020

24. januára - Šesť ľudí zahynulo a ďalší dvaja utrpeli zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo v mestečku Rot am See na juhozápade Nemecka. Medzi mŕtvymi boli aj rodičia útočníka.

19. februára – Streľba na dvoch miestach v Hanau si vyžiadala deväť mŕtvych a šesť zranených. Strieľalo sa v dvoch baroch s vodnými fajkami. Nemecká spolková prokuratúra vyšetrovala tento čin ako terorizmus. Medzi obeťami streľby boli traja Nemci, dvaja Turci, jeden Bulhar, Rumun, občan Bosny a jedna osoba s nemecko-afganským občianstvom.

2021

17. júna - Dvaja ľudia, muž a žena, prišli o život pri streľbe v meste Espelkamp v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

21. júna - Tri vážne zranené osoby si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v Berlíne. Niekoľko výstrelov bolo počuť vo štvrti Wedding neďaleko baru na križovatke ulíc Müllerstrasse a Transvaalstrasse.

2022

24. januára - V prednáškovej sále na univerzite v meste Heidelberg v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko 18-ročný útočník z Mannheimu postrelil štyroch ľudí. Jedna zo zranených, 23-ročná žena, podľahla vážnemu strelnému poraneniu hlavy. Útočník krátko po incidente spáchal samovraždu.

2023

9. marca - Osem mŕtvych, vrátane útočníka, a osem zranených z toho štyria ťažko, si vyžiadala večerná streľba v Hamburgu. K tragédii došlo v modlitebni náboženskej spoločnosti Jehovovi svedkovia. Strelcom bol 35-ročný nemecký občan Philipp F., bývalý člen tejto náboženskej spoločnosti, ktorý počas útoku vystrelil viac ako 100 nábojov.

16. marca - Nemecká polícia zadržala 28-ročného muža po streľbe v berlínskej štvrti Charlottenburg, pri ktorej utrpeli zranenia dvaja muži.

19. marca – Nemecký, 65-ročný lokálny politik zo Slobodnej demokratickej strany (FDP) utrpel vážne zranenia a musel podstúpiť operáciu po tom, čo ho skoro ráno v obci Hattenhofen ležiacej v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko postrelil neznámy útočník. Ten naňho viackrát vystrelil spred jeho bytu cez okno.