Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Streľba v mexickom letovisku Cancún si vyžiadala jednu obeť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa prokuratúry sa streľba neodohrala v časti mesta, kde sídlia hotelové komplexy, ale na ulici s barmi a reštauráciami.

Mexiko 7. mája (TASR) - Pri piatkovej streľbe na hlavnom bulvári mexického letoviska Cancún prišla o život jedna osoba a ďalších šesť ich utrpelo zranenia. Podozrivého páchateľa sa už polícii podarilo zadržať. TASR správu prevzala od agentúry AP, ktorá sa odvoláva na vyhlásenie miestnych úradov a informovala o tom v sobotu.

Podľa prokuratúry sa streľba neodohrala v časti mesta, kde sídlia hotelové komplexy, ale na ulici s barmi a reštauráciami.

Jedno z najznámejších karibských letovísk Cancún v poslednom období zasiahla vlna násilností a útokov. V marci museli na miestnom letisku na tri hodiny pozastaviť letovú prevádzku po tom, čo dovolenkári hlásili, že tam počuli streľbu. Videá z incidentu, ktoré sa šírili na sociálnych sieťach, zobrazujú ľudí utekajúcich von z letového terminálu. Mexická Národná garda neskôr domnienky o streľbe poprela a dodala, že hlasné zvuky spôsobil pád stojanov v termináli.

Miestne orgány tiež v marci v lesíku pri cancúnskej Playa del Carmen našli tiež pohodené štyri telá, pričom uviedli, že ide o obete vrážd, ktoré v oblasti spáchal kartel Jalisco.

Prestrelka gangov, pri ktorej zahynuli dvaja údajní drogoví díleri, sa odohrala aj vlani v októbri.

Slovenské veľvyslanectvo v Mexiku v novembri upozornilo na zvýšenú aktivitu organizovaných kriminálnych skupín v oblasti pobrežia Yucatánskeho polostrova. V tejto súvislosti vyzvalo turistov na zvýšenú opatrnosť a odporučilo organizovať výlety len so skúsenými delegátmi, ktorí poznajú miestne pomery a vyhýbajú sa nebezpečným oblastiam.