Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Strelec, ktorý zabil sedem ľudí v hypermarkete, v ňom aj pracoval

Niekoľko mŕtvych a zranených si vyžiadala utorková streľba v hypermarkete siete Walmart v meste Chesapeake v americkom štáte Virginia. Na snímke z videozáznamu polícia zasahuje na mieste streľby 22. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Podľa informácií mesta Chesapeake zverejnených na sociálnej sieti Twitter prišiel o život aj samotný páchateľ.

Washington 23. novembra (TASR) - Strelec, ktorý v utorok večer v hypermarkete Walmart v americkom štáte Virgínia usmrtil šesť osôb a potom sám seba, bol jeho zamestnancom. TASR správu prevzala v stredu z agentúry AP.

Informácie o strelcovi zverejnil Mark G. Solesky, veliteľ polície v meste Chesapeake, kde sa incident odohral. Meno útočníka neuviedol, pretože jeho rodina ešte nebola informovaná.

Jedna zo zamestnankýň Walmartu Briana Tylerová pre televíziu ABC povedala, že pracovníci obchodu sa v utorok pred začiatkom zmeny zhromaždili v miestnosti, kde trávia pracovné prestávky. Podľa jej slov jeden z vedúcich "otvoril dvere a spustil streľbu".

Policajti páchateľa podľa Soleského už našli mŕtveho. Pravdepodobne sa usmrtil sám. Motív útoku zatiaľ nie je známy. Pri streľbe zomrelo ďalších šesť osôb a štyroch ľudí previezli so zraneniami do nemocnice.

Starosta Chesapeake Rick W. West v stredu prostredníctvom Twitteru vyjadril "zdrvenie nad nezmyselným násilným činom". Miestne médiá uvádzajú, že hypermarket bolo v čase streľby veľa ľudí, ktorí nakupovali pred Dňom vďakyvzdania. Američania si ho tento rok pripomínajú 24. novembra.