Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Štrnásť migrantov prišlo v Tunisku o život po prevrátení plavidla

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Migranti, pochádzajúci prevažne z oblasti subsaharskej Afriky, sa usilovali nelegálne dostať do Európy, uviedol hovorca pobrežnej stráže.

Tunis 9. marca (TASR) - Tuniská pobrežná stráž našla v utorok telá 14 migrantov, ktorí prišli o život po tom, ako sa pri pobreží Tuniska prevrátili dve plavidlá s migrantmi. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na hovorcu pobrežnej stráže.

Medzi obeťami je deväť žien, štyri deti a jeden muž. Celkom 139 ľudí vrátane dvoch Tunisanov úrady zachránili a ešte stále pátrajú po nezvestných.

Lode vyplávali z Tuniska v noci na utorok. Migranti, pochádzajúci prevažne z oblasti subsaharskej Afriky, sa usilovali nelegálne dostať do Európy, uviedol hovorca pobrežnej stráže.

Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) zomrelo v roku 2019 pri riskantnej plavbe z Tuniska a Líbye do Európy viac ako 1200 ľudí. Podľa informácií tuniského Fóra pre hospodárske a sociálne práva v minulom roku prišlo po mori z Tuniska do Talianska najmenej 12.000 migrantov, píše agentúra DPA.