Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Štvrtá vlna pandémie ešte v Belgicku nedosiahla svoj vrchol

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Aj keď sa javí, že nárast počtu infikovaných sa mierne spomaľuje, miera pozitivity zostáva stále vysoká - na úrovni 9,7 percenta.

Brusel 4. novembra (TASR) - Množstvo pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 v Belgicku bolo v stredu najvyššie od apríla toto roku, keď v krajine zúrila tretia vlna pandémie. Nemocnice za posledných 24 hodín nahlásili 236 nových pacientov.

Televízna stanica RTBF vo štvrtok uviedla, že ide o posledné aktualizované údaje inštitútu pre verejné zdravie Sciensano. Podľa týchto údajov v poradí už štvrtá vlna koronavírusu ešte ani zďaleka nedosiahla svoj vrchol, lebo všetky ukazovatele majú stúpajúci trend. Aj keď sa javí, že nárast počtu infikovaných sa mierne spomaľuje, miera pozitivity zostáva stále vysoká - na úrovni 9,7 percenta.

Dáta inštitútu Sciensano upozornili tiež na nárast počtu pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti. V stredu tam bolo 343 osôb, čo znamená 34-percentný týždenný nárast.

V súvislosti s COVID-19 je v súčasnosti v Belgicku hospitalizovaných 1858 osôb. S vyšším počtom hospitalizácií stúpa aj počet obetí. V stredu priemerná denná miera úmrtnosti stúpla na 20,4 úmrtí za deň. Od začiatku epidémie zomrelo v Belgicku v spojitosti s koronavírusom 26.083 osôb.

V posledný októbrový týždeň zaznamenali v Belgicku podľa úradov 36-percentné zvýšenie infekčnosti, keď bolo každý deň potvrdených v priemere 7758 nových prípadov nákazy. V uvedenom období sa denne vykonalo v priemere 84.158 testov, čo je o 25 percent viac ako v predchádzajúcom týždni.





(spravodajca TASR Jaromír Novak)