Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Súd v Izraeli odsúdil muža na 3 doživotné tresty za trojnásobnú vraždu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pri podpaľačskom útoku, ktorého terčom boli v júli roku 2015 dva domy v palestínskej dedine Dúmá, zaživa zhorelo 18-mesačné batoľa.

Jeruzalem 15. septembra (TASR) - Izraelský súd v meste Lod v pondelok udelil tri doživotné tresty odňatia slobody židovskému osadníkovi za vraždu palestínskeho novorodenca a jeho rodičov pri podpaľačskom útoku z roku 2015. Informovala o tom agentúra AFP.

Súd 25-ročného Amira Ben-Uliela ešte v máji uznal za vinného zo zabití, ktoré vyvolali medzinárodné pobúrenie. Takisto ho súd uznal za vinného z dvoch pokusov o vraždu, podpaľačstvo a pokus o zločin z nenávisti.

Pri podpaľačskom útoku, ktorého terčom boli v júli roku 2015 dva domy v palestínskej dedine Dúmá na Západnom brehu, zaživa zhorelo 18-mesačné batoľa. Obaja jeho rodičia podľahli zraneniam v priebehu niekoľkých týždňov po útoku. Ako jediný z rodiny útok prežil - vtedy štvorročný - syn obetí. Vyviazol však s rozsiahlymi popáleninami.

Ben-Uliel vo väzení strávi minimálne 15 rokov a do trestu mu zarátajú i čas od jeho zatknutia v roku 2015. Takisto musí zaplatiť odškodné vo výške v prepočte približne 344.400 eur.

Ben-Uliel pred súdom odmietol vypovedať, pripomína AFP. Jeho právnici a manželka sa podľa AFP chcú proti rozsudku odvolať.