Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Súd v USA zrušil opatrovníctvo nad Britney Spearsovou

Na kombosnímke americká speváčka Britney Spearsová a jej otec Jamie Spears. Foto: TASR/AP

Na sociálnych sieťach napísala: "Dobrý Bože, tak veľmi milujem svojich fanúšikov. Myslím, že zvyšok dňa preplačem!!!! Najlepší deň, aký som kedy zažila - vďaka Bohu - dočkala som sa konca."


Los Angeles 13. novembra (TASR) - Sudkyňa v americkom meste Los Angeles ukončila v piatok kontroverzné opatrovníctvo nad popovou speváčkou Britney Spearsovou, ktoré trvalo posledných 13 rokov jej života. Vracia jej to slobodu a kontrolu nad majetkom v hodnote mnohých miliónov dolárov. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Verdikt, ktorý nadšene privítali speváčkini fanúšikovia zhromaždení pred budovou súdu v centre mesta, ukončuje dlhoročné opatrovníctvo zverené jej otcovi kvôli jej predchádzajúcim psychickým problémom. Speváčka (39) však otcov dohľad nad jej majetkom a súkromím označila za týranie a zneužívanie.

Na sociálnych sieťach napísala: "Dobrý Bože, tak veľmi milujem svojich fanúšikov. Myslím, že zvyšok dňa preplačem!!!! Najlepší deň, aký som kedy zažila - vďaka Bohu - dočkala som sa konca."

"S účinnosťou od dnešného dňa... je týmto opatrovníctvo nad osobou a majetkom Britney Jean Spearsovej ukončené. Tak znie rozhodnutie súdu," oznámila v piatok sudkyňa Brenda Pennyová.

Oficiálny koniec opatrovníctva prišiel po tom, čo otcovi popovej hviezdy Jamiemu Spearsovi na súdnom pojednávaní ešte v septembri zrušili jeho poverenie starať sa o dcérine financie a majetok.

Na začiatku krátkeho piatkového pojednávania vyjadrili podporu urýchlenému ukončeniu opatrovníctva už obe strany.

Spears popiera, že zneužíval svoj dohľad nad dcériným životom a kariérou, ale nedávno priznal, že Britney "je presvedčená, že dokáže zvládnuť svoj život sama".

Sudkyňa Pennyová zároveň so zrušením opatrovníctva súhlasila s tým, aby sa účtovník John Zabel staral o speváčkin majetok - v jej mene a v jej záujme. Zabela navrhli ako náhradu za otca právnici Spearsovej.

Speváčkin majetok má odhadovanú hodnotu 60 miliónov dolárov, píšu americké médiá.

Piatkové pojednávanie uzavrelo dlhoročný zápas Spearsovej a množstva jej fanúšikov po celom svete, aby sa skončilo toto opatrovníctvo, ktoré sa začalo po jej medializovanom záchvate hnevu v roku 2007, keď zaútočila na auto paparazza na benzínovej stanici.