Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Summit Bidena a Putina sa podľa Bieleho domu skončil

Ruský prezident Vladimir Putin (druhý vpravo), šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov (vpravo), americký prezident Joe Biden (druhý zľava) a americký šéf diplomacie Antony Blinken sa usmievajú počas stretnutia vo vile La Grange v Ženeve v stredu 16. júna 2021. Foto: TASR/AP

Pred odchodom zo Ženevy vystúpia Putin a Biden na samostatných tlačových konferenciách.

Ženeva 16. júna (TASR) - Americký prezident Joe Biden a šéf Kremľa Vladimir Putin po približne tri a pol hodinovom rokovaní ukončili stredajší summit v Ženeve. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie Bieleho domu.

Prezidenti sa stretli najprv v menšom a neskôr v rozšírenom formáte, na ktorom sa zúčastnili viacerí predstavitelia z oboch rokujúcich strán. Prvé kolo rokovaní trvalo necelé dve hodiny a druhé približne 65 minút, pričom medzi nimi bola 45-minútová prestávka.

Summit tak trval kratšie než sa pôvodne očakávalo. Počítalo sa totiž so štyrmi až piatimi hodinami rokovaní.

Pred odchodom zo Ženevy vystúpia Putin a Biden na samostatných tlačových konferenciách. Biden, ktorý z vily La Grange odišiel vo svojej limuzíne, pred novinárov predstúpi v neďalekom hoteli, píše agentúra DPA.

Summit sa konal v čase vyostrených vzťahov medzi Ruskom a Spojenými štátmi. Obe strany tvrdia, že ich vzťahy sú najhoršie od konca studenej vojny.